Диелза

Растена во Кичево, Диелза почнува да практикува јога додека живее во Аљаска со цел да инкорпорира физичка активност која ке и донесе зголемена флексибилност, и ќе додаде нешто поразлично во нејзините секојдневни физички активности: одење / џогирање на планини и пилатес / баре. Вежбањето јога од физичка гледна точка полека стана духовна храна, која носи ментална и емоционална јасност за Диелза.


Уште од првиот пат кога Диелза доаѓа во контакт со јогата, таа добива желба да ги запознае и другите со оваа љубов – така нарачена јога пракса – и така неодамна се запишува и завршува обука за учители по јога YTT 200 во Inside Yoga Скопје со учителката Неда Коцаре.
Во моментов, Диелза го дели своето време меѓу Скопје и Кичево и ужива во трошењето време во природа.

Часовите на Диелза се секогаш водени со широка насмевка, очи што зборуваат, и многу скромност и присуност.

Диелза држи јога на албански јазик секој вторник и четврток од 17:15 до 18:30.