Денес

  Денес. Треба да отворам простор во срцево за солзите што надоаѓаат, луѓе ми ги нудат постојано, а и јас собирам не сакам да се наталожат. Треба рамењава да ги зацврстам, да држат глави потпрени, погледот да ми ја држи главата исправена. Треба да кренам луѓе повисоко, да можам човек во раце да носам сигурно, […]

Read More »

Дали сонуваш само кога спиеш?

Нова година, нови почетоци , нови,можеби и стари неостварени цели до сега… Сега се повторно на прагот на нашиот пат, што ќе направиме со нив? – Тоа зависи од нас. Дали повторно ќе ги затвориме очите и ќе се потрудиме да не го слушнеме силниот глас кој доаѓа најдлабоко од нашето битие, кој се труди […]

Read More »

108 поздрави на сонце

Кога си сам со праксата, можеш најмногу да научиш. Решив за почеток на годината, на првата полна месечина да го поздравам сонцето 108 пати. Можеби контраинтуитивно, да го поздравувам сонцето на полна месечина, ама сакав со некоја симболика да ја почнам годината. Ми годат ритуали, ме хранат. Кога си во група, се создава енергија, движењата […]

Read More »

Немој да вежбаш јога!

  Може да те промени! Физички, може да ти го зацврсти телото на многу здрави начини. Колку и да избегнуваме ни го храни и умот со секакви чудни идеи и свежи концепти, како тоа дека среќата доаѓа одвнатре. Ќе ти покаже дека дејствијата и мислите во светот ти го оформуваат светот околу тебе. Страшно е! […]

Read More »