Inside Yoga na D festival

Покрај Дојранско езеро, под големите раскошни јавори, на цврста патека и со мааалку трема почнавме да се собираме и местиме со простирки, пешкирчиња, изомати и љубопитност. „Тука ќе има јога?“ прашуваа луѓе кои веројатно прочитале во програмата, но и по некој случаен фестивалџија, некој ќе праша дали им треба јогамат, специјална опрема, па ќе истрча […]

Read More »

Денес

  Денес. Треба да отворам простор во срцево за солзите што надоаѓаат, луѓе ми ги нудат постојано, а и јас собирам не сакам да се наталожат. Треба рамењава да ги зацврстам, да држат глави потпрени, погледот да ми ја држи главата исправена. Треба да кренам луѓе повисоко, да можам човек во раце да носам сигурно, […]

Read More »

108 поздрави на сонце

Кога си сам со праксата, можеш најмногу да научиш. Решив за почеток на годината, на првата полна месечина да го поздравам сонцето 108 пати. Можеби контраинтуитивно, да го поздравувам сонцето на полна месечина, ама сакав со некоја симболика да ја почнам годината. Ми годат ритуали, ме хранат. Кога си во група, се создава енергија, движењата […]

Read More »

Немој да вежбаш јога!

  Може да те промени! Физички, може да ти го зацврсти телото на многу здрави начини. Колку и да избегнуваме ни го храни и умот со секакви чудни идеи и свежи концепти, како тоа дека среќата доаѓа одвнатре. Ќе ти покаже дека дејствијата и мислите во светот ти го оформуваат светот околу тебе. Страшно е! […]

Read More »