Назад кон Себе

Одморите завршуваат. Летниот период на експанзија, на движење, на трансформација, на дозволување и дознавање, полека достигнува до својот максимум, и душата ни бара да се вратиме повторно дома. Ни бара повторно приземјување, собирање, асимилација на се што било и исфрлање на она што повеќе не ни треба. Во период на раст добро е да се […]

Read More »

Јога Лектири

Книгата ни е прозорец кон осознавање на светот како во внатрешниот така и во надворешниот. Колку почесто го отвараме толку повеќе осознаваме, толку повеќе и се менуваме, чуствуваме, впиваме. Кога започнуваме да го изодуваме патот на јогата осознаваме дека се состои од многу повеќе од физичката пракса, но се започнува со тој еден чекор. Тој убав […]

Read More »

Ајде да зборуваме за она кое сонувавме и кое го остваривме изминатава година. Ајде да зборуваме за љубов и најпрекрасни дружби. Ајде да зборуваме за исполнети соништа, за научени лекции, за се’ она што не донесе тука, позрели, похрабри и посамоуверени. Бидејќи каде и да сме, тие сме. Со сите искуства кои не потсетуваат дека […]

Read More »